Παραλία Σκοτίνας Πιερίας     +30.23520.91010
Roula - Apartments
>
Τοποθεσία - Διασκέδαση
Τί προτείνουμε Στήν Παραλία Σκοτίνας θα βρείτε τα πάντα!!! Με τα πόδια μπορείτε γυρίσετε όλη την περιοχή μας για να ψωνίσετε, να κολυμπήσετε, να φάτε, να διασκεδάσετε. Αυτό όμως δεν θα σας εμποδίσει να πάρετε το αυτοκίνητό σας και να εξερευνήσετε όλη την Πιερία. Η πιερία βέβαια είναι μεγάλη και οι προορισμοί ατελείωτοι για να τους γυρίσετε σε λίγες ημέρες. Εμείς θα σας προτείνουμε τους πιό δημοφιλής προορισμούς για κολύμπι, φαγητό και εκδρομές:
Πολιτισμός ΘΕΑΤΡΟ Θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται στην Πιερία, σε όλη τη διάρκεια του έτους, από τις θεατρικές ομάδες, τα εργαστήρια και τα Θέατρα που δραστηριοποιούνται και εδρεύουν στο Νομό. Κορυφαία γιορτή Θεάτρου αποτελούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ εμφανίζονται στην Πιερία, στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα, ιδιαίτερα σημαντικοί θίασοι με αξιόλογους καλλιτέχνες και ηθοποιούς από όλη την Ελλάδα. Αγροτουρισμός Οι ορεινοί όγκοι του Ολύμπου, του Τίταρου και των Πιερίων, οι Υδροβιότοποι, καθώς και οι ορεινοί και ημιορεινοί οικισμοί συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για ποικίλες αγροτουριστικές δραστηριότητες για κάθε επισκέπτη της Πιερίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα, οι αγροτικές δραστηριότητες, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής, ενώ φιλόξενοι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν κάθε επισκέπτη με οικοτουριστικές αναζητήσεις. Άθληση Aθληση και ψυχαγωγία για όλες τις επιθυμίες, για κάθε ηλικία και για κάθε εποχή» είναι η πρόταση που προσφέρει η Πιερία σε κάθε επισκέπτη. Το υπάρχον φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, προσφέρεται για μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, όπως ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, διαδρομές με οχήματα 4Χ4, ποδήλατο βουνού, θαλάσσια σπορ, καθώς και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες στα αθλητικά κέντρα των αστικών περιοχών. ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Τη χαρά της θάλασσας, μπορείτε να τη ζήσετε στην Πιερία χάρη στις «κρουαζιέρες» με καΐκια και άλλα σκάφη, τα οποία πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές από τα λιμάνια της Παραλίας και του Πλαταμώνα κατά μήκος των Πιερικών Ακτών. Μπορείτε ακόμη να ναυλώσετε μικρά Ιστιοφόρα σκάφη, με έμπειρους καπετάνιους και να προγραμματίσετε ημερήσιες ή εβδομαδιαίες εξορμήσεις στη θάλασσα. Απευθυνόμενοι στα τοπικά τουριστικά γραφεία, θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αξέχαστες θαλασσινές εμπειρίες με πολύ κέφι, μπάνιο και ανθρώπινα συναισθήματα στις όμορφες ακτές της Πιερίας
ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες, εμείς σας προτείνουμε τις πιό ξακουστές παραλίες στη νότια Πιερία:  Παραλία Σκοτίνας Κάστρο του Πλαταμώνα Νέοι Πόροι Παραλία Λεπτοκαρυάς Πλάκα Λιτοχώρου Γρίτσα  Βαρικός  Φυσικά εάν είστε λάτρεις της εξερεύνησης δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε και άλλες παραλίες ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Εάν αποφασίσετε να το ρίξετε για φαγητό έξω,απλά θα προβληματιστείτε για το πού θα πρωτοπάτε! Δεκάδες ταβερνάκια στην Σκοτίνα θα σας εντυπωσιάσουν για την τοποθεσία τους και για την παραδοσιακή κουζίνα τους. Επίσης μπορείτε να πάτε και λίγο πιό μακριά όπου και εκεί οι επιλογές είναι πάρα πολλές: Λιτόχωρο Παλαιός Παντελαιήμωνας Παλιά Σκοτίνα Γρίτσα Λιτοχωρου Λεπτοκαρυά ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ Η διαμονή σας στην Παραλία Σκοτίνας σας επιτρέπει να οργανώσετε και εκδρομές, σε μέρη που ούτος ή άλλος είναι δημοφιλής προορισμοί! Η γεωγραφική μας θέση είναι τέτοια που όλα είναι κοντά!!!  Μετέωρα Τέμπη Όλυμπος Αρχαιολογικός χώρος Δίου Κατερίνη - Θεσσαλονίκη Αρχαία Λείβηθρα Πλατανάκια κ.α.
Η Παραλία Σκοτίνας είναι παραθαλάσσιος οικισμός με 67 μόνιμους κατοίκους. Απέχει 6 χιλιόμετρα από τη Λεπτοκαρυά, 1 χιλιόμετρο από την Παραλία Αγίου Παντελεήμονα (Κάστρο)και 1 χιλιόμετρο από τη Σκοτίνα ο οποίος προσελκύει παραθεριστές κυρίως από την Ευρώπη.  Δεν είναι τυχαίο ότι από ιδρύσεως του θεσμού των γαλάζιων σημαιών της ΕΕ η Παραλία Σκοτίνας βραβεύεται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι. Στην κατασκήνωση "Όλυμπος" έγινε, με την συμμετοχή 1.620 αυτοκινήτων, η 9η παγκόσμια συνάντηση των φίλων του αυτοκινήτου DCV ΤΟ 1999.  Επίσης διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες, κάμπινγκ, παιδικές κατασκηνώσεις και κατασκηνώσεις νέων (ΓΕΧΑ Λαρίσης). Υπάρχουν επίσης εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, κλαμπ, ντίσκο και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Στην Παραλία Σκοτίνας βρίσκεται το μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων (Πρώην Ε.Ο.Τ.) αλλά και το ΚΕ.Δ.Α (Κέντρο Διασποράς Αεροπορίας Σκοτίνας), παραθεριστικό κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Λίγα λόγια για την περιοχή μας
πηγή: wikipedia
..............................................
 LINKS
Web Map